Corfu

Corfu (of Korfoe) is een magnifiek Grieks eiland en ligt in het noordwesten van Griekenland. Het eiland heeft een oppervlakte van 593 km2 en er wonen ongeveer 110.000 mensen. Het eiland is 64 kilometer lang en 32 kilometer breed. Corfu-stad is de hoofdstad van het eiland. Corfu is een groen eiland. Er staan bijvoorbeeld meer dan één miljoen olijfbomen. Het eiland wordt dan ook niet voor niets Het Groene Eiland van Griekenland genoemd.

Zee en kliffen CorfuCorfu is een groen eiland.

Waar ligt Corfu?

Het eiland ligt in de Ionische zee voor het vaste land van Griekenland en Albanië en behoort tot de Ionische Eilanden. Albanië ligt op slechts twee kilometer afstand van Corfu. Om Corfu te bereiken vlieg je ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Wat is de hoofdstad van Corfu?

De hoofdstad van Corfu is Corfu-stad. De stad wordt ook wel Kerkyr genoemd. In deze stad tref je gezellige winkeltjes, het oude- en het nieuwe fort, het Esplanadeplein en verschillende musea. Corfu-stad tref je aan de oostkust van het eiland en is het bezoeken meer dan waard.

Wat is de hoogste berg van Corfu?

De hoogste berg van Corfu is de Pantokrator. Deze bergtop is 906 meter hoog. Vanaf deze top heb je het beste uitzicht over het eiland en bij goed weer kun je zelfs het vasteland zien liggen. Het is vanaf Corfu-stad ongeveer één uur rijden naar deze berg.

Je kunt de top bereiken met de auto, scooter of fiets. Het is een hele mooie route naar de top. Onderweg kom je langs leuke traditionele Griekse dorpjes zoals Spartilas en Strinilas. Op de top staat een klooster, gebouwd in 1347. Naast het klooster staan ook allerlei masten. Vanaf de top heb je een waanzinnig 360 graden uitzicht. Vergeet de fotocamera niet mee te nemen!

Wandelen naar de top van Pantokrator

Ben je sportief aangelegd? Dan is wandelen de leukste optie. Het dorpje Oud-Perithia is dan het beste startpunt. Het is een mooie en gevarieerde route van ongeveer drie uur wandelen. Je gaat de natuur en de vergezichten zeker waarderen.

Reisgids CorfuTIP Reisgids Corfu

Je vakantiepret begint al thuis met een reisgids over Corfu. Je gaat goed voorbereid op vakantie: welke plaatsen en bezienswaardigheden ga je bezoeken? Wat zijn de mooiste stranden? Waar tref je die taverne met heerlijke Griekse salades? Met een reisgids op zak weet je zeker dat je alle hotspots van het eiland ziet en mis je niets!

Wat zijn de mooiste stranden op Corfu?

De stranden op Corfu zijn werkelijk schitterend! De mooiste zandstranden tref je aan de westkust van het eiland. Op Corfu zijn zowel zand- als kiezelstranden te vinden. Mooie stranden zijn bijvoorbeeld: Issos Beach, Agios Georgios en Kontogialos Beach. Kalamaki Beach is het meest geschikte strand voor kinderen. Veel stranden op Corfu hebben het keurmerk Blauwe Vlag. Een strand met een Blauwe Vlag staat voor een schoon en veilig strand.

Zandstrand op CorfuCorfu is gezegend met prachtige stranden.

Welke dorpen zijn er op Corfu?

Corfu heeft vele mooie, typisch Griekse dorpjes. Agios Stefanos Avlioton is fantastisch als je van watersport houdt. Het strand bij deze plaats is zeer fraai. Maar bezoek ook zeker Agios Gordis, een toeristisch dorp aan de westkust met een mooi zandstrand. Paleokastrits is misschien wel de mooiste plaats van Corfu. Dus ook deze plaats moet je zeker gaan bekijken!

Wat is het klimaat op Corfu?

Het weer op Corfu is aangenaam. Het eiland heeft een aangenaam mediterraan klimaat. In de zomer regent het er gelukkig niet veel. De meeste regen valt in de winter. In juli en augustus is de gemiddelde temperatuur rond de 31 graden Celsius. 

Kun je op Corfu goed zeilen?

De zeilomstandigheden op Corfu zijn uitermate goed. Het eiland is gezegend met honderden baaien en het weer is er in de lente en zomer fantastisch. De meest gebruikte haven is Gouvia Marina. Andere havens tref je in Petriti en Corfu-stad. Petriti is een kleine vissersplaats. Vanaf Corfu is het mogelijk om naar het vasteland te zeilen.

Zeilboot op CorfuAls je op vakantie bent op Corfu gaan dan zeker zeilen langs de kustlijn.

Auto huren op Corfu

Het is zeker aan te raden om een auto te huren zodat je optimaal het eiland kunt verkennen. Je rijdt door schitterende natuur, adembenemende baaitjes, sfeervol en pittoreske dorpjes. Vergeet niet om onderweg te stoppen voor een lunch, bijvoorbeeld een heerlijke maaltijd met vis in een sfeervol haventje of een lekkere Griekse salade. Want zeg nou zelf, die is toch het allerlekkerst in Griekenland zelf.

Sunny Cars Auto huren CorfuTIPAutohuren op Corfu

Bij Sunny Cars huur je een auto heel voordelig all inclusive met standaad veel extra's: ongelimiteerde kilometers, diefstalverzekering, dekking van schade aan ruiten, banden, dak en bodem, (extra WA-dekking, schadedekking en terugbetaling van het eigen risico. Hier huur je een auto zonder zorgen, zo wordt het verkennen van Corfu wel heel leuk! Huur je auto al vooraf online zodat je zeker bent van een auto tijdens je vakantie.

Natuur op Corfu

Natuurliefhebbers gaan Corfu zeker waarderen. In de winter kan er best wat regen uit de lucht vallen. Het voordeel is dat het eiland hierdoor prachtig groen kleurt. Op het eiland groeien trouwens meer dan 1 miljoen olijfbomen.

Kun je goed wandelen op Corfu?

Het eiland is uitermate geschikt voor wandelaars. In het zuiden van Corfu ligt een prachtig meer. Het Korissionmeer is behoorlijk groot met een lengte van ongeveer vijf kilometer. Je kunt hier heerlijk wandelen en de mooiste vogels spotten. De hoogste berg van Corfu ligt helemaal in het noorden van het eiland. De Pantokrator is 906 meter hoog. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het eiland. In deze omgeving zijn mooie wandeltochten te maken.