Rhodos

Rhodos is een populaire vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het op drie na grootste eiland van Griekenland heeft veel te bieden en is zeer veelzijdig. Cultuur, historie, winkelen en prachtige natuur en stranden, Rhodos heeft het allemaal.

Het binnenland van het eiland is bergachtig met groene valleien. De hoogste berg, Attavyros, ligt aan de westkant van het eiland en is 1215 meter hoog. Door de vele bossen met onder andere naaldbomen en olijfbomen is Rhodos een mooi groen eiland, in tegenstelling tot de andere eilanden in deze omgeving.

Kasteel RhodosWat een prachtig landschap op Rhodos.

Hoe groot is Rhodos?

Rhodos is zo'n 80 kilometer lang en 38 kilometer breed. Het oppervlakte van het eiland is bijna 1400 km2 en er wonen 115.290 mensen. Het eiland ligt in de Egeïsche Zee op een afstand van 2542 kilometer (Hemelsbreed) van Amsterdam. De vlucht naar het Griekse eiland duurt ongeveer 3,5 uur.

De hoofdstad van Rhodos: Rhodos-Stad

Het eiland behoort tot de eilandengroep Dodekanesos en de hoofdstad is Rhodos-Stad. Deze stad is ruim 2400 jaar oud en een van de belangrijkste trekpleisters van het eiland. Rhodos-Stad ligt in het noorden van het eiland. Er heerst een goede en gezellige sfeer en de deels authentieke en historische binnenstad is echt een bezoek waard. Je treft er honderden sfeervolle, smalle straatjes waar je heerlijk in kunt dwalen. De oude stadsmuren, vele kerkjes en fraaie oude gebouwen maken een bezoek aan deze stad meer dan waard. Met name de Akropolis met de Tempel van Apollo is een geliefd bezienswaardigheid. Een bezoek aan de Akropolis is trouwens helemaal gratis. De stad heeft drie havens.

RhodosOp Rhodos zijn schitterende bezienswaardigheden te bekijken.

In het nieuwere deel van Rhodos-Stad tref je veel gezellige bars waar je een drankje kunt drinken. Vooral de straat Orfanidou is erg populair vanwege de vele terrasjes. Deze straat wordt ook wel Barstreet genoemd. Er worden Nederlandse bieren geschonken zoals Heineken en Amstel maar als je dan toch in Griekenland bent neem dan eens een verfrissend Grieks biertje zoals Mythos of Fix. In de toeristische delen van Rhodos liggen de prijzen van eten en drinken logischerwijs wat hoger dan in de kleinere dorpjes, daar liggen de prijzen lager.

Wat is het klimaat op Rhodos?

Niet alleen in de zomer is Rhodos een heerlijke vakantiebestemming. Overweeg ook zeker om Rhodos te bezoeken in het voor- en naseizoen. De temperaturen liggen dan wat lager. In de zomer moet je rekening houden met hoge temperaturen, wel tot boven de 40 graden Celsius en er valt dan weinig regen. In de lente en herfst is het er wat aangenamer, zo'n 20 tot 25 graden Celsius. Zelfs tot in november is het weer prima en blijft het zo'n 20 graden Celsius. Van alle Griekse eilanden heeft Rhodos misschien wel de meeste zonuren per jaar.

Strand RhodosRhodos heeft een fantastisch klimaat. De zon schijnt in de zomer bijna continu.

Heeft Rhodos mooie stranden?

De stranden van Rhodos zijn fantastisch! In het noorden ligt de badplaats Faliraki, de grootste badplaats van het eiland. Faliraki heeft prachtige brede stranden en het is een bruisende, levendige badplaats. In het centrum van Faliraki tref je veel restaurants, bars en disco's. Ook Ixia is een populaire badplaats. Direct aan het strand staan luxe hotels waar je jezelf absoluut gaat vermaken.

Aan de zuidkant van het eiland zijn de stranden wat rustiger dan elders dus als jij van rust houdt dan zit je daar altijd goed. In de omgeving van Lindos zijn de stranden het mooist en ideaal als je met kinderen op vakantie gaat. Daar loopt het strand namelijk geleidelijk af en het water is er niet meteen heel diep.

Strand RhodosGenieten op het fraaie zandstrand op Rhodos.

Rhodos heeft zowel zand- als kiezelstranden. De zandstranden tref je voornamelijk in het oosten en de kiezelstranden liggen meer in het westen van het eiland.

Kun je goed uitgaan op Rhodos?

Ja, op Rhodos kun je jezelf helemaal onderdompelen in het uitgaansleven als je wilt. In de badplaats Faliraki zijn diverse barretjes en discotheken. Ook in Rhodos-Stad kun je prima uitgaan. De grootste discotheek vind je echter in Kalithea, de Paradise Beach Club. De club biedt ruimte aan 4500 mensen en dit is the place to be als je van dansen houdt. In de zomer draaien hier (internationale) dj's dus hier kun je tot diep in de nacht met de voetjes van de vloer.