Mooiste stranden van de Griekse eilanden

Zoals je wellicht weet zijn de stranden van de Griekse eilanden schitterend. Wat de mooiste stranden zijn is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak. Wij houden zelf bijvoorbeeld van de wat minder toeristische stranden zoals Apella Beach op Karpathos of Kastani Beach op Skopelos.

Hieronder tref je onze persoonlijke TOP 3 van mooiste stranden van de Griekse eilanden:

  1. Apella Beach ligt op Karpathos. Apella Beach is uitgeroepen tot het mooiste strand van het Middellandse zeegebied. Wij hebben dit strand zelf bezocht en we waren onder de indruk van de schoonheid van Apella Beach. De route met de auto naar dit stand is zeer fraai. Wat een prachtige omgeving en vergezichten. Helaas is er weinig ruimte om je auto te parkeren. Je kunt dit strand ook met een boot bereiken. Boek bijvoorbeeld een excursie naar Apella Beach.

    Apella Beach KarpathosApella Beach op Karpathos.

  2. Shipwreck Beach (ook wel Navagio Beach genoemd) ligt op het Griekse eiland Zakynthos. Dit kiezelstrand is wereldberoemd en heeft een fantastische ligging in een baai. Midden op dit strand ligt sinds 1982 een oud scheepswrak. Het is een heel mooi strand maar het kan er soms behoorlijk druk zijn. Navagio Beach is het meest gefotografeerde strand van Griekenland en dat is natuurlijk niet voor niets.

    Shipwreck BeachShipwreck Beach op Zakynthos.

  3. Kastani Beach ligt op Skopelos. Op dit eiland is het eerste deel van de Hollywood film Mamma Mia opgenomen. Wij zijn zelf een dagje naar dit kiezelstrand gegaan en we waren onder de indruk van de prachtige ligging en het water is hier kristalhelder. In de middag kan het op dit strand wel wat drukker worden. Skopelos is ons favoriete Griekse eiland.

    Kastani Beach op SkopelosKastani Beach op Skopelos.


TiPWil je meer weten over de stranden van de Griekse eilanden zoals type stranden en welk eiland heeft de meeste Blauwe Vlaggen? Bekijk dan onze pagina stranden Griekse eilanden!